Warmtepomp met vloerverwarming combineren voor energiezuinig wonen

Warmtepomp met vloerverwarming: een gouden combinatie voor energiezuinig wonen?

 

Een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming wordt vandaag de dag enorm aangeprezen. Dat heeft vooral te maken met het bijzonder energiezuinige en milieuvriendelijke aspect van beide installaties, wat zowel jouw portefeuille als de planeet ten goede komt. Bij Bollen Energy specialiseren we ons in energiezuinige technieken voor jouw woning, van warmtepomp tot zonnepanelen, en vertellen we je graag meer over wat wij voor jou kunnen betekenen.

Waarom een warmtepomp in je woning of bedrijf integreren?

 

Laten we de combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming beginnen met de voordelen van een warmtepomp. Een warmtepomp is tegenwoordig de ideale aanwinst voor je woning of bedrijf omdat hij niet langer gebruik maakt van fossiele brandstoffen om energie op te wekken, zoals bijvoorbeeld gas. In plaats van te vertrouwen op een traditionele verwarmingsbron, zoals een gas- of oliegestookte ketel, gebruikt de warmtepomp namelijk een natuurlijke bron van warmte, zoals de lucht, grond of water, om energie op te wekken.

 

Deze energie, die gewonnen is uit de natuurlijke omgevingselementen, wordt op zijn beurt gebruikt om jouw huis of zaak te verwarmen. Het grote voordeel hiervan is dat je minder betaalt voor je energie, en dat je daarbovenop heel wat minder vervuilende CO2 uitstoot. Goed voor je energiefactuur en voor het milieu dus. Een win-winsituatie! Maar wat dan met de combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming?

Waarom je warmtepomp dan met vloerverwarming combineren?

 

Waarom je dan je warmtepomp aan vloerverwarming zou koppelen? Doordat vloerverwarming gelijkmatig onder de vloer wordt aangelegd, kan er een gelijkmatige warmte verspreid worden over je gehele leefruimtes. Dit in tegenstelling tot wanneer je met radiatoren werkt: deze zullen, doordat ze zich op één vaste plaats in de ruimte bevinden, veel harder moeten werken om de ruimte volledig te warmen. De temperatuur zal hiervoor heel wat hoger gezet moeten worden, en je weet wat dat betekent: meer betalen. Vloerverwarming daarentegen werkt met lagetemperatuursverwarming, waardoor je op termijn veel minder kwijt bent voor je warm, comfortabel binnenklimaat. De combinatie van vloerverwarming met een warmtepomp is met andere woorden dubbel energiezuinig: een echte aanrader!

Specialist energiezuinige technieken

Waarom bij Bollen Energy gaan voor je warmtepomp en/of vloerverwarming?

 

Als je overweegt om warmtepomp met vloerverwarming te installeren, dan ben je bij Bollen Energy ongetwijfeld op de juiste plaats. Wij specialiseren ons al jaren in energiezuinige, alternatieve technieken die jou zo veel mogelijk geld uitsparen en op termijn zo veel mogelijk rendement opleveren. Daaronder vallen een warmtepomp en vloerverwarming, maar bijvoorbeeld ook zonnepanelen, een warmtepompboiler, een laadpaal, een thuisbatterij, … kortom, wij stellen een pakket op maat samen dat perfect past bij de unieke noden van je woning of bedrijf. En zo vormen we jouw vaste totaalpartner!

Aarzel niet om contact op te nemen voor jouw combi van een warmtepomp met vloerverwarming: we geven je graag oprecht en professioneel advies op maat

 

Lijkt een warmtepomp met vloerverwarming jou de ideale oplossing voor jouw woning of bedrijf? Om een aangenaam binnenklimaat te creëren, maar daarvoor minder te hoeven betalen op je eindfactuur? Dan vertellen wij je graag meer over deze duurzame investering en hoe wij bij Bollen Energy precies te werk gaan. Aarzel dus niet om contact op te nemen voor een persoonlijke afspraak: wij geven je graag vrijblijvend ons oprecht en professioneel advies, met inbegrip van een heldere offerte. Je bent altijd welkom, tot dan!