• Familiebedrijf sinds 2006
  • + 2000 tevreden klanten
  • 1 vast aanspreekpunt
Warmtepomp Bollen

Milieuvriendelijk verwarmen

Met de huidige energienormen waaraan nieuwbouwwoningen moeten voldoen, zijn we genoodzaakt  onze woning op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier te verwarmen. Een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is dan het ideale huwelijk, om met een laag energieverbruik toch een goed warmtecomfort te bekomen. Vloerverwarming werkt immers met een lage temperatuur van 35°C.

Bij Bollen Energy zijn we RESCert-gecertificeerd voor het plaatsen van warmtepompen. Bovendien kan je bij ons opteren voor een bijkomende koelfunctie op je warmtepomp, voor zomerse dagen. Ook een voorziening voor sanitair warm water kunnen we ten slotte integreren. Zo voorzie je met slechts één installatie in warmte, koeling én warm water.        

Lucht-water
warmtepomp

Deze warmtepomp gebruikt de lucht als warmtebron. Via een buitenunit wordt de warmte uit de lucht onttrokken, opgewarmd en naar de binnenunit vervoerd. De warmte wordt vervolgens afgegeven aan het water in de vloerverwarming. Gezien vloerverwarming op lagere temperaturen werkt, heb je doorgaans voldoende aan 35°C.

Airunit warmtepomp Bollen
Water warmtepomp Bollen

Water-water
warmtepomp

Bij een water-water warmtepomp wordt de warmte onttrokken uit water. Veelal wordt er door een diepteboring warmte of koude afgegeven aan een lus ofwel wordt er water opgepompt in een open systeem . Dit wordt dan op lage temperaturen afgegeven aan de vloerverwarming. Hierbij is het tevens mogelijk om je woning in de zomerperiode te koelen.