Een warmtepompboiler is tegenwoordig een waardevolle investering in je woning, en een echte meerwaarde wanneer je op je energiekosten wilt bezuinigen. Bij Bollen Energy specialiseren we ons al jarenlang in alle mogelijke alternatieve energietechnieken, op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier. Meer weten over onze warmtepompboilers of andere technieken? Lees dan zeker verder.

Een warmtepompboiler: wat is dat precies?

Met een warmtepompboiler bedoelen we in feite een boiler in combinatie met een warmtepomp. Deze verwarmingsinstallatie, die relatief recent is in de sector en dus een innovatieve manier van verwarmen, is vandaag de dag erg populair bij klanten. Dat heeft dan ook een grondige reden: de warmtepompboiler is een erg energiezuinige manier om je huishoudelijk sanitair water op temperatuur te krijgen. Zo geniet jij ultiem comfort, zonder dat je daar een torenhoog factuur voor moet betalen. Bovendien is het aanzienlijk beter voor het milieu, gezien er heel wat minder CO2-uitstoot bij vrijkomt dan de traditionele verwarmingstechnieken. Nog niet helemaal overtuigd van de meerwaarde van een warmtepompboiler? Maak je geen zorgen, bij Bollen Energy specialiseren we ons in kwalitatieve warmtepompen van exclusieve merken, en maken we je graag wegwijs in de diverse specificaties.

Warmtepompboiler Bollen
Advies van Bollen

Hoe werkt zo’n warmtepompboiler nu eigenlijk?

Een warmtepompboiler werkt als volgt: Bij het innovatieve systeem wordt de omgevingslucht, ruimtewarmte of buitenlucht gebruikt voor de opwarming van je sanitair water. Deze actie vergt zo’n 70% minder energie dan de klassieke elektrische boiler. Een wereld van verschil dus voor je energiekosten. Zo komt de terugverdientijd van een warmtepompboiler neer op minder dan 5 jaar! Wist je bovendien dat zo’n warmtepompboiler perfect te combineren valt met een condensatieketel op gas of op stookolie? Hou er echter wel rekening mee dat een warmtepompboiler qua formaat groter uitvalt dan de gemiddelde elektrische boiler, omdat er ook een warmtepomp bij inbegrepen is. Heb je meer vragen over het rendement van deze verwarmingstechniek, dan zitten wij bij Bollen Energy graag met je samen om dit voor jouw persoonlijke situatie te overlopen.

Wij specialiseren ons in meer dan louter warmtepompen

Bij Bollen Energy specialiseren wij ons reeds sinds 2006 in het voorzien van energiezuinige technieken zoals warmtepompboilers en staan we bekend als pionier in de sector. Wij kennen met andere woorden de kneepjes van het vak en kunnen ons perfect inleven in de behoeften van onze klanten. Klop je bij ons aan voor je energietechnieken, dan zitten we eerst en vooral vrijblijvend met je samen om grondig je wensen en noden te overlopen. We zetten hier vervolgens onze diverse mogelijkheden tegenover, en bieden jou een omvattende totaaloplossing aan waarin alle technieken tot in de kleinste details op mekaar afgestemd zijn. Dit alles gieten we in een gedetailleerde offerte, die we samen met jou overlopen. Keur jij deze goed, dan gaan we met veel enthousiasme en een brede glimlach voor je aan de slag.

Team Bollen
Onthaal Bollen Energy

Neem gerust contact op om jouw warmtepompboiler of andere energietechnieken te bespreken!

Heb je interesse in de voordelen van een warmtepompboiler en zou je ook zelf graag energiezuinig je sanitair water verwarmen? Dat begrijpen wij als geen ander! Wil je graag een keertje vrijblijvend samenzitten met onze energiespecialisten om de mogelijkheden voor jouw woning of bedrijf te overlopen? Dan geven wij je graag meer informatie tijdens een persoonlijk gesprek. Of je nu een nieuwbouwproject of net een renovatie op de planning hebt staan, wij staan altijd voor je klaar met de beste energie-oplossingen, die we in een functioneel en voordelig totaalpakket gieten. Neem dus gerust contact op door het formulier op onze website in te vullen, dan helpen we je zo spoedig mogelijk en met veel plezier verder!