Warmtepomp

Om op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier Uw woning te verwarmen, bieden wij een warmtepomp aan, gecombineerd met vloerverwarming. Een perfecte combinatie om met een laag energieverbruik een goed warmtecomfort te bekomen. U kan tevens opteren om een bijkomende koelfunctie op de warmtepomp te plaatsen voor de zomerse dagen. Voor sanitair warm water kan U een bijkomende boiler laten plaatsen, die ook op de warmtepomp wordt aangesloten. Zo kan U voorzien in warmte, koeling én warm water in 1 installatie.

Lucht- water warmtepomp

Deze warmtepomp gebruikt de lucht als warmtebron. Via een buiten-unit wordt de warmte uit de lucht onttrokken, opgewarmd en naar de binnen-unit vervoerd. De warmte wordt vervolgens afgegeven aan het water in de vloerverwarming. Mits vloerverwarming op lage temperatuur werkt, heeft men voldoende aan 35 ° à 38 °C. Daardoor bereikt de warmtepomp ook een hoge COP-waarde.

Water-water warmtepomp

Bij een water-water warmtepomp wordt de warmte onttrokken uit water. Veelal wordt door een diepte-boring het grondwater naar boven gehaald. Deze wordt dan afgegeven aan de vloerverwarming, ook op lage temperatuur. Hierbij is tevens de mogelijkheid tot koeling van de woning in de zomerperiode.

Vloerverwarming 

Zoals het woord zelf al zegt zitten de verwarmingsbuizen onder de vloer. Het buizen-netwerk  is gevuld met water, dat op lage temperatuur wordt opgewarmd. Energie-zuinig en een aangenaam warmte-gevoel. Vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp is het perfecte huwelijk. 

 Offerte

Heb je bouwplannen? Contacteer ons voor een afspraak. Samen bespreken wij de mogelijkheden en bieden een offerte op maat aan. 

Contacteer ons