Een warmtepomp wint met de dag aan populariteit als verwarmingstechniek, en dat heeft zo zijn redenen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingstechnieken is een warmtepomp immers een duurzame innovatie, die lang meegaat en niet alleen goed is voor je portefeuille, maar ook voor het milieu. Bij Bollen Energy specialiseren we ons al jaren in kwalitatieve energietechnieken. Lees hier meer over onze warmtepompen en andere diensten.

Warmtepompen

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is vandaag de dag de ideale manier om je woning te verwarmen op een kostenbesparende en energiezuinige manier, met ook nog eens betere voorwaarden voor het milieu en de planeet. Niet alleen zal je immers een minder hoog energiefactuur ontvangen, je veroorzaakt ook minder CO2-uitstoot. Om alsnog een goed warmtecomfort te bereiken met een minimaal energieverbruik, wordt een warmtepomp dan ook vaak gekoppeld aan vloerverwarming. Zo ook bij Bollen Energy: wij zijn al jarenlang dé specialist in duurzame, alternatieve verwarmingstechnieken en geven je graag een woordje uitleg over de diverse soorten warmtepompen in ons aanbod.

Onze verschillende soorten warmtepompen

Bij Bollen Energy krijg je de keuze uit diverse warmtepompen. Wij adviseren je dan ook graag over welk type het beste past bij jouw wensen en behoeften. Ons aanbod ziet eruit als volgt.

 1. De lucht-water warmtepomp

 Deze warmtepomp maakt gebruik van de lucht als warmtebron. Langs een buitenunit wordt de warmte uit de buitenlucht onttrokken, vervolgens opgewarmd weer naar de binnenunit vervoerd. De opgewekte energie of warmte wordt dan gebruikt om het water in de vloerverwarming te verwarmen. Doordat vloerverwarming vooral met lagere temperaturen werkt, heb je meestal voldoende aan 35°C à 38°C voor een comfortabele en aangename warmte in huis. Mede hierdoor bereikt je warmtepomp bovendien een hoge COP-waarde, wat zijn energiezuinigheid aanduidt.

 1. De water-water warmtepomp

Bij een water-water warmtepomp wordt de warmte niet onttrokken uit de buitenlucht, maar uit water. In dit geval wordt er door een diepteboring uit te voeren grondwater naar boven gehaald. Dit wordt vervolgens op lage temperaturen afgegeven aan de vloerverwarming. Met deze soort warmtepomp is het, als extra troef, tevens mogelijk om je woning in de zomerperiode te koelen. Als dat geen handige extra is!

 1. Vloerverwarming

Zoals het woord zelf al aangeeft, zitten bij vloerverwarming de verwarmingsbuizen onder de vloer. Dit buizennetwerk wordt gevuld met water, dat op lage temperatuur wordt verwarmd. Het gaat dus om een even energiezuinige optie als een warmtepomp, met een al even aangenaam warmtegevoel. Vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp? Bij Bollen Energy vinden we dat het perfecte huwelijk. Neem gerust contact op om de mogelijkheden voor jouw warme woning te bekijken!

 1. Extra functies

Bij Bollen Energy kun je er tevens voor opteren een bijkomende koelfunctie op je warmtepomp te plaatsen, voor zomerse dagen. En wil je graag je sanitair water verwarmen? Dan sluiten we een bijkomende boiler aan op je warmtepomp. Zo voorzie je met slechts één installatie in warmte, koeling én warm water. Een handige en vooral duurzame troef!

  Airunit warmtepomp Bollen
  Onthaal Bollen Energy

  Neem gerust contact op voor jouw zonneinstallatie op maat van je woning

  Is je huidige verwarmingsinstallatie toe aan vervanging of wil je graag kostenbesparend gaan verwarmen met een nieuwe verwarmingstechniek? Dan is een warmtepomp zeker en vast een aanrader voor jou, al dan niet in combinatie met vloerverwarming. Bij Bollen Energy zitten we graag een keertje vrijblijvend met je samen tijdens een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden voor jouw woning te overlopen. Neem gerust contact op door het formulier op onze website in te vullen en dan helpen we je zo spoedig mogelijk en met veel plezier verder. Bij Bollen Energy ben je altijd welkom om je leef- en wooncomfort op een betaalbare manier naar een hoger niveau te tillen!