Airco-heater

De klassieke airco kent iedereen, maar tegenwoordig hebben deze toestellen een dubbele functie: in de zomer kunnen ze koelen en in de winter verwarmen, vandaar de benaming airco-heater. Het is een energiezuinige lucht-lucht warmtepomp.

Hoe werkt dit ?  

Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een buiten- en een binnendeel. Het buitendeel trekt met behulp van een ventilator de lucht door zijn toestel. De temperatuur van de buitenlucht wordt door de  "verdamper" overgebracht op het koelgas en wordt met behulp van een compressor in druk en temperatuur verhoogt en zo door de koelleiding overgebracht naar het binnendeel. Het binnendeel kan op zijn beurt de binnenlucht over de "condensor" ventileren om zo de ruimte te kunnen verwarmen . Dit proces kan ook omgekeerd worden zodanig dat de binnenruimte ook gekoeld kan worden.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn mono-split toestellen, dwz 1 buiten-unit met 1 binnen-unit. Er kan ook 1 buiten-unit gecombineerd worden met verscheidene binnen-units. Ook is er een keuze van modellen: hoog-aan-de-wand toestellen, vloer- of plafond-toestellen, cassettes, inbouw-systemen.

 Offerte

Bij een plaatsbezoek wordt steeds gekeken naar de mogelijkheden van toepassingen en Uw wensen. Interesse ? Contacteer ons  voor een afspraak. 

Contacteer ons